Lean in de praktijk: Green Belt

Lean in de praktijk: Green Belt

Inmiddels zijn verschillende boeken verschenen over Lean en de verschillende Lean technieken. Toch blijkt elke keer weer dat Lean niet uit een boekje te leren is; ervaring opdoen met het uitvoeren van Lean tools en technieken is essentieel. Tijdens deze opleiding wordt u zich bewust van de achtergrond en principes van Lean, leert u werken met verschillende Lean tools en ervaart u hoe het is om in een Lean organisatie te opereren.
De training behandelt zowel de Lean cyclus die wordt doorlopen wanneer Lean binnen een nieuwe omgeving wordt geïmplementeerd alsmede de cyclus van continu verbeteren door middel van dagelijkse stand up’s, probleemoplossing met de A3-techniek en value stream mapping.

Tijdens deze opleiding wisselen korte blokken theorie en interactieve opdrachten elkaar af. In de gehele training staat het werken in zelfsturende teams centraal. De deelnemers zijn als team verantwoordelijk voor het halen van de doelstellingen van de training en monitoren in verschillende stand-ups de performance van de groep en leren experimenteren met verschillende verbeteringen. Hierbij wordt met name ingegaan op houding en gedrag van de individuele deelnemers alsmede de effectiviteit van de groep. 

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die gaat werken in een Lean organisatie of deel gaat uitmaken van een Lean transformatieproces. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die zijn of haar agile en/of six sigma kennis en ervaring wil verbreden, aan de slag wil met Lean of meer wil weten over de mogelijkheden die Lean biedt.

Lees meer...

Doelgroep: Iedereen
Duur: 2 dagen van 09.30-17.00
Data: De cursusdata staan in de opleidingsagenda
Data: Op aanvraag in-company opleiding

Direct inschrijven